גרושה ללא כיסוי ראש ליד שכנים וגיסים

שאלה:

שלום וברכה
אחותי התגרשה לאחר כמה חודשי נישואים, היא אמרה ששאלה רב והוא התיר לה ללכת ללא כיסוי ראש בבית שלה (גרה עם ההורים) ואף התיר כששכנים באים או בני משפחה לא מקרבה ראשונה כגון גיסים.
האם לבעלי מותר לראות את אחותי-גיסתו ללא כיסוי ראש?

תשובה:

שלום רב,

לא ברור לי מדוע רב התיר לה ללכת בלי כיסוי ראש לפני השכנים והגיסים. לפני ההורים ניתן להבין, למרות שודאי ראוי לשים כיסוי ראש כמו כל אישה שצריכה כיסוי ראש, אבל לפני השכנים והגיסים אני ממש לא מבין.

לשאלתך אם מותר לבעלך לראותה ללא כיסוי ראש? – גם ברחוב מתהלכות נשים ללא כיסוי ראש וכד', אלא שאכן אסור להביט בהם בדיוק כמו כל גדרי איסור הסתכלות. כך גם לגבי אחותך – גיסתו, אסור להביט כמו כל גדרי האיסור (אבל הסתכלות בעלמא אין איסור).