פירוט החטא בתשובה

שאלה:

האם מי שעושה תשובה (לא ביום הכיפורים) צריך להגיד שמתוודה את כל החטאים שעשה לדוגמא "דיברתי לשון הרע קיללתי חיללתי שבת וכו' " או שמספיק להגיד חטאתי עוויתי פשעתי כי זה כולל הכל?תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

מפשטות לשון הרמב"ם בהל' תשובה פרק א הלכה א נראה שוידוי חייב לכלול את פירוט החטא, כך כתב שם: חטאתי עויתי פשעתי ועשיתי כך וכך, אולם במאירי בחיבור התשובה עמ' 185 נראה שעיקר הוידוי הוא חטאתי עויתי פשעתי, והפירוט הוא כדי שיתבייש בחטא וכו'. בכל מקרה צריך לפרט.