נעלי עור ביום כיפור כשיש בוץ

שאלה:

ביום כיפור אם יש בוץ בדרך מותר לנעול נעל עור באופן שמחליפים ימין בשמאל?י

תשובה:

שלום וברכה

אף שבפוסקים בסי' תריג סעי' ג מבואר שכאשר יש בוץ או דרך קשה או חולה שהצינה קשה לו ניתן ללבוש נעלי עור, כתבו האחרונים [ראה נשמת אברהם שם בשם הגרש"ז אויערבך] שבזמנינו שיש ריבוי נעליים שאינם מעור, נעלי ספורט למיניהם קרוקסים וכדומה ואין כל צורך ללבוש דוקא נעלי עור – אין היתר. ממילא כך גם במקרה שלך, ואין מקור להתיר החלפת ימין ושמאל.

אני רואה שזכית לקים מה שנאמר בחז"ל "כיפורים כפורים" הקבלה ביום יום הפורים ליום הכיפורים.. אשריך וטוב לך!