נדר כפייתי

שאלה:

היי
מאז שהבנתי שנדר זה חמור אני מרגיש שהיצר מכניס לי מחשבות לנדור
למרות שאני לא רוצה נוצר מצבים שאני אומר לא רוצה ואני שומע את המחשבות שלי לבד אומרות אני נודר תרומה של מליון שקל לענייים
למרות שאין לי אפילו קצת מזה אני בטוח שזה חארטה וממש שטיות ,
והאמת אני מרגיש שאני משתגע ובאלי לצעוק כי זה ממש קול בתוך הראש שלי שאומר לי מה לעשות ומחרפן אותי
אני אומר לעצמי אל תקשיב לזה אבל זה חוזר שוב ושוב
אבל בכול זאת ישאל יש פה נדר ?

תשובה:

נדרים כפיתיים חסרי שליטה זה תופעה מוכרת, ואין כל משמעות לנדרים אלו, כך שאין לך מה לחשוש כלל וכלל.

העצה להחלץ מהמכה הזו היא לקבל החלטה ברורה שלא מתייחסים לכל הענין הזה כלל, ולא נכנסים לשום ספק אם זה היה נדר או לא וגם אם זה היה לא מקיימים.

במקביל יש להזהר מנדרים שנעשים בשליטה.