פרשת זכור בעשרה

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
אם אדם רוצה להגיע בשבת בצהריים לבית הכנסת לפני שהציבור מגיע, להוציא ספר תורה לעצמו ולקרוא בה פרשת זכור, האם הדבר נכון?

הרי חייב עשרה כדי להוציא ספר תורה?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

מעבר לשאלה של הוצאת ספר תורה לצורך יחיד יש שאלה משמעותית יותר, האם קריאת פרשת זכור היא דוקא בעשרה או גם ביחיד, ובענין זה נחלקו הפוסקים: הרא”ש בברכות פ”ז סי’ כ נראה שנוקט שצריך דוקא בעשרה, וראה תרומת הדשן סי’ קח בדעתו, ובשו”ע סי’ קמו סעי’ ב שנקט להלכה כדבריהם שצריך דוקא עשרה, אולם במנחת חינוך אות ב מפקפק בדיוק זה שבדעת הרא”ש, וראה משנה ברורה תרפה ס”ק טז ושער הציון שם בשיטות השונות בענין זה. וראה קרן אורה ברכות ג ע”א.

יום נעים.