נהג שהזיק מראה תוך כי נסיעה

שאלה:

האם יש חיוב מזיק ב״מכונית כפולה״ שסתם הרכוב ונהג שבר את ראי הצדדי . ה״מזיק״ לא נסע איטי אבל גם לא למעלה מהחוק.

תשובה:

שלום וברכה,

נהג שהזיק תוך כדי נסיעה נחשב למזיק בידיים, ללא הבדל אם נסע במהירות מופרזת או באיטיות. כל כוח שעצור ביד האדם ושליט עליו, נחשב לאדם המזיק ולא לממון המזיק.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ת הרא"ש כלל קא סימן ה לגבי רוכב על הסוס והסוס הזיק ברה"ר שלא דנים את הסוס כבהמה שהזיקה ברה"ר אלא כאדם המזיק, כיון שהסוס נשלט בידי הרוכב, נחשב שהרוכב הזיק בידיים. דברי הרא"ש הובאו להלכה בשו"ע חו"מ סימן שעח ס"ט.