מתי להודיע על חסרון בדירה

שאלה:

אדם שיש לו דירה להשכיר, ויש בה חסרון מסויים לא כ"כ גדול והוא גם לא ידוע בלי לגור בה בפועל.
המשכיר מפחד שאם הוא יודיע מיד כשבאים לראות על החסרון זה יגרום לאנשים לברוח, או להתמקח על המחיר.
האם מותר להודיע על החסרון רק לקראת השלב הסופי לפני החתימה בזמן שהקונה כבר יותר נעול. או שאסור כי אולי מטריח סתם את הקונה בלי להודיע לו מיד.

תשובה:

שלום וברכה,

המשכיר לא חייב להודיע מיד על המום, כדי שלא לגרום לעצמו שיתרחקו אנשים מלשכור את הדירה. וכן אם ממתין לרגע האחרון לפני חתימת החוזה, נחשב כעין הפעלת לחץ לוותר על המום. ומן הראוי שיודיע על כך אחר ההתרשמות הראשונית של הדירה – לא בתחילה ולא בסוף.

בהצלחה.