לימוד מקצועות חול כדי להבין את התורה

שאלה:

בהגדרת הגבול מה נחשב ללימוד תורה:
האם אדם שלומד אסטרונמיה ע"מ להבין את ענייני קידוש החודש האם נחשב ללימוד תורה, האם יצטרך לברך ע"ז ברכות התורה? האם יש חילוק אם לומד דברים אלו מתוך הרמב"ם?
שאלה זו שייכת גם לגבי הרבה עניינים, כגן, ענייני מתמטיקה שבש"ס אם נחשבים לימוד תורה, וכן אדם שמתמד בהכרת מבנה הבהמה ע"מ להבין הלכת טריפות,
בתודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אדם שלומד מקצועות חול, גם אם התכלית היא כדי להבין אחר כך טוב יותר את התורה זה עדיין לא לימוד תורה אלא "מכשירי מצוה" בלבד. כאשר הוא לומד בתוך הגמרא, תמיד זה כבר בא כהבנה ספציפית של ענין תלמודי מסויים, זה אף פעם לא מנותק מההקשר, ולכן זה לימוד תורה לכל דבר וענין.

ערב טוב ומבורך.