ייעוץ – מי הנטילה נשפכים על הריצפה…

שאלה:

שלום וברכה, בעלי נוהג ליטול ידים שחרית על יד המיטה אך אינו מקפיד על הסדר והנקיון (נשפך מים על הרצפה, משאיר מגבת רטובה בחדר וכו') והדבר מפריע לי. ביקשתי שיפסיק עם המנהג כי ממילא הדירה קטנה והכיור קרוב אך אינו מקשיב. מה דעת התורה בנושא?

תשובה:

שלום וברכה

כאשר אין כיור בחדר, כתב המשנה ברורה בסי' א שראוי להחמיר וליטול ידים בחדר. כמו כן על פי הזוהר יש הקפדה לא להשתהות כלל בנטילת ידים אלא לעשות זאת מיד. לכן ודאי ההנהגה ליטול ידים ליד המיטה היא הנהגה נכונה וטובה אף שאינה מחוייבת ורבים סמכו על כך שכל הבית נקרא ד' אמות ולא רק החדר.

כמובן אדם שרוצה לקיים הנהגה טובה חייב להקפיד שלא יפגע על ידי כך בזולתו, שום הנהגה טובה לא עושה רצון ה' כשזה גורם לאדם אחר צער, ולכן עליו להקפיד שלא ישפכו מים [קנו קערה גדולה יותר…] ולסדר אחריו מיד וכו'.

אני בטוח שעם אוירה טובה ומתאימה ושיחה נעימה על הדברים, תגיעו להבנה.

בהצלחה