וסת תוך כדי נטילת גלולות

שאלה:

אשתי אחרי לידה ומניקה והיא התחילה לקחת גלולות לפני שבוע ואז היה לה דימום שהוא אחת מהתופעות לוואי של התרופה האם מתייחסים לזה כמו אל וסת רגילה? והאם כל עוד היא לוקחת את התרופות אנחנו צריכים לעשות בדיקות בעונה בינונית הפלגה וכו'..
כל טוב

תשובה:

שלום וברכה

כל דימום הבא מן הרחם אוסר את האשה, זה לא משנה אם מדובר בוסת סטנדרטי או שיבוש הורמונלי בגלל כדורים.

לענין בדיקות בימי הפרישה, אם היא לוקחת כדורים שמונעים בעצם את הוסת, אין בדיקות בימים אלו, אלא שכאשר היא מפסיקה את הכדורים כדי לקבל וסת, אם אכן הם מועילים לה, אזי חיוב הפרישה הוא כ24 שעות אחרי הפסקת הגלולות ואילך. אם הכדורים אינם מונעים וסת, יש לנהוג כרגיל.

ערב טוב.