השתתפות אבל בחופה של ידיד או תלמיד

שאלה:

בעינייני אבלות
א. אבל על אביו האם יכול ללכת לחופה של תלמיד או חבר טוב מה לכתחילה או אולי הדין? כדאי/עדיף שלא?
ב. אבל על אביו כיצד ינהג לגבי תפילה בעמוד בפורים דפרזים?

תשובה:

שלום וברכה

לסדר קידושין ודאי מותר ראה דרכי משה סי' שצא ס"ק ב שכן נהג בעצמו, וכן מי שפרנסתו בכך וזה בעצם חלק מעבודתו רשאי אפילו לשבת בסעודה [יכול להיות מצוי אצל רבני חו"ל] ראה שו"ת טוב טעם ודעת ח"ג סי' רמא, אבל זה רק כאשר יש לו הפסד ממוני. אם אין מוזיקה בחופה עצמה נחלקו בכך הדעות והמיקל יש לו על מה לסמוך, ראה רמ"א שם סעי' ג.

בשורות טובות.