חזרה מנדר לאחר כדי דיבור

שאלה:

אדם שנדר נדר ולאחר זמן של "שלום עליך רבי" אמר בלי נדר, האם זה מועיל לבטל את הנדר? ואם כן, עד כמה זמן זה מועיל לבטל את הנדר?

תשובה:

שלום וברכה

אם זה היה ממש לשון של נדר, אינו יכול לחזור בו לאחר כדי דיבור, אבל אם זה ברור מאליו מכל הסיטואציה שלכתחילה לא התכוין לנדר, כמו אנשים שרגילים לומר דברים ולא מקפידים לומר בלי נדר וברור לכל שאין כוונתם לנדר, יש להקל.

יום נעים