זר שהחנה את הרכב בחניה פרטית של בניין משותף

שאלה:

אני גר בבניין שיש שם חניה משותפת, ויש אנשים זרים שלא שייכים לבניין חונים בחניה של הבניין, והתרענו לפניהם שזה גורם לנו צער ועוגמת נפש, אך הם ממשיכים לחנות שם, שאלתי מה ניתן לעשות מבחינת ההלכה, האם מותר לסנדל או לחסום אותם.

תשובה:

שלום וברכה,

אחר התראה מותר לך לסנדל אותם או לחסום אותו, כדי שימנע בפעמים אחרות לא לעשות זאת. ואם ביכולתך לגרור אותו על חשבונו, הינך רשאי לעשות כן.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן ד – שיכול אדם לעשות דין לעצמו. וסימן תיב סעף ב, אם מילא את הדרך ביתו של חברו בחביות, ואין בעל הדרך יכול לעבור לביתו, יכול לשבור לו את החביות כדי לצצאת ולהכנס.