הכשרת תנור לפסח בקיטור

שאלה:

שלום וברכה,
לקראת חג הפסח הבא עלינו לטובה רכשתי אקדח קיטור על מנת לייעל את הניקיון (פולט 140 מעלות חום). למכשיר הזה קיימות מס' פיות ומברשות עם שערות שניתן לנקות איתן תנורים וכיריים ללא צורך במסיר שומנים. השאלה :
1. אם יש לי תנור חלבי ובשרי האם אצטרך להזמין בנוסף את המברשת עם השערות המיועדת לשפשוף או שניתן עם אחת לנקות את שניהם כי המכשיר פולט חום גבוה (ציינתי למעלה את הטמפ') .
2. פיה צרה ללא שערות האם גם אותה צריך לרכוש פעמיים.
תודה !

תשובה:

שלום וברכה

החום הזה גם עם המברשות אינו מועיל כדי להכשיר את התנור לשימוש בפסח, זה מצויין בשביל הנקיון לפסח, אבל לא להשתמש בו בפסח.

מקורות:

על הנושא של הכשרת תנור לפסח ראי בהרחבה כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כבוד הרב סליחה, לא הסברתי את שאלתי נכון.
    שאלתי האם אני צריכה לייחד מברשת לתנור החלבי ומברשת נוספת לתנור הבשרי
    המכשיר קיטור מגיע רק עם מברשת אחת וצריך לרכוש מהחברה מברשת נוספת.
    מדובר על מברשת עם שערות ופיה צרה לחריצים.
    המטרה עם המכשיר אך ורק לנקות ללא חומרי ניקוי רעילים, לא כדי להכשיר לפסח.
    אודה לתשובה
    תודה