האם מותר לתת כלי לגבי במתנה ולהשאיל ממנו כדי לפטור מטבילה?

שאלה:

1. אמרו לי לתת את הטוסטר לגוי במתנה ואז להשאילו וכך לפטור את הטוסטר מטבילה.
מתי אני צריך להחזיר לגוי את הטוסטר? כיוון שזו רק השאלה
2. האם מותר לעשות בדיקת זרע באופן שהגבר והאישה מקיימים את המצווה ולאחר מכן האישה נעבירה את הזרע מגופה לכוסית? האם ניתן לנסור את הזרע למעבדה?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

אתה יכול לסכם עם הגוי שתחזיר לו את זה רק כשיבקש, אבל אם יבקש תחזיר לו! וחובה לדעת שאין כל משמעות לענין זה אא"כ שניכם עושים קנין אמיתי ורציני, וכיון שיש סיכוי טוב ששניכם לא תתכוונו ברצינות לכן רבים נוהגים לעשות עצה אחרת, לקלקל משהו משמעותי בכלי ולתקן על ידי יהודי, שאז נחשב שגמר מלאכתו בידי ישראל.

2. כן, מותר, כך ראוי לעשות כשאפשר. אבל בדרך כלל זו לא אפשרות מעשית איכות הזרע במקרים אלו היא ירודה באופן שלא ניתן לבדוק באופן מעשי.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אז במידה ואיכות הזרע בבדיקה הזו לא תהיה טובה, ניתן לעשות בדיקה על ידי קונדום הלכתי?

    מדובר על זוג נשוי שנה…

    האם אין חשש שיעשו שימוש בזרע במעבדה?