לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אכילה במקום בלי תעודה אבל מצהירים ש"הכל כשר"

שאלה:

אחותי רוצה ללמוד קונדטוריה חלבית, במקום שהמטבח הוא חלבי, הכל חלבי, האחראים על המקום אומרים שהכל כשר, אך אין תעודת כשרות. האם אפשר ללמוד במקום כזה ולטעום?

תשובה:

שלום רב,

אם האנשים שם חילונים או שאינם מקפידים על כשרות. (כלומר, או זה או זה) אסור לסמוך עליהם כמבואר ביו"ד סי' קיט. מעבר לזה תמיד כדאי לסמוך רק כאשר יש תעודת כשרות. גם בגמרא רואים שכאשר יש לאנשים אינטרס לא תמיד הם בחזקת אנשים אמינים בעדותם באותו נושא. ראה ע"ז מ,א. אני לא אומר שאי אפשר לסמוך עליהם במקרים אלו, אבל ההמלצה היא להקפיד תמיד על תעודת כשרות כאשר לא מכירים את האנשים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ואם הם דתיים אז מותר לסמוך?
    לא יודעת אני באופן אישי תמיד חושדת כשאין תעודה, כאילו אם אתם כשרים מה הבעיה ? למה אין לכם תעודה?
    וגם לפעמים לא בטוח שאנשים יודעים מה צריך לכשרות, הם משיחים לפי תומם
    למשל יצא לי להיות במקום שאמרו כשר אבל היו שם בישולי גויים (ואני יודעת שמי שאמרה לי לא רצתה להכשיל, היא בכלל לא הכירה את ההלכות האלו)
    או מקום אחר חנות של ממתקים במשקל ומוכר חובש כיפה אמר לי הכל כשר חלק רגיל וחלק בד"ץ ואז נתקלתי בממתק עם אריזה ובלי הכשר, ושאלתי אותו מה זה? והוא אמר זה ייבוא מקביל ובכל העולם זה אותו דבר ולא צריך כשרות, שתכלס זה שטויות, ככה שממש אי אפשר לסמוך על אנשים