הדלקת נרות בחשמל או תוספת אורה / טבילת כלי חשמל

שאלה:

1 כלה השובתת אצל חמותה וזו סכנה להדליק נר שבת בחדר שמייחדים לה. עדיף לה לברך על האור חשמל בחדר או להדליק עם החמה במטבח ללא ברכה?
2. אם אני נותן לגוי את הטוסטר ואז הוא משאיל לי, אז זה נפטר מטבילה? כיוון שהוא השאיל לי, אני צריך להחזיר לו את זה מתישהו?

תשובה:

שלום וברכה

עדיף שתשמע את הברכה מחמותה ותדליק בלא ברכה שם, ולא תברך על אור החשמל, בלאו הכי ממה נפשך יש קיום מצוה על ידי החמות לכל בני הבית [להצד שאין קיום מצוה בתוספת אורה].

אם זה נעשה בקנין גמור זה בסדר, אבל כיון שברור לי שאתה לא ממש התכוונת לתת לו במתנה והוא לא ממש התכוין לקנות, זו לא עצה טובה… מה שיש לעשות זה לקלקל קילקול משמעותי ולתקן על ידי יהודי.

בהצלחה

מקורות:

ראה כאן מה שכתבנו בזה בהרחבה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. לגבי הנר שבת, האור חשמל לא מהווה תוספת אורה כיוון שהכלה מדליקה אותו בחדר שמייחדים לה בזמן שאור הנרות בכלל לא מגיע לחדר…

    האם עדיין עדיף לצאת בנר של החמה?

  2. הבנתי, אמרתי שעדיף להדליק נרות ליד החמות, ולצאת בברכה ממנה [אבל להדליק] אף שזה תוספת אורה, מאשר להדליק בחשמל.

  3. באשל אברהם להרה"ק מבוטשאש זצוק"ל מדבר על המנהג שכל הנשים מדליקין נרות בברכה ואפילו בחדר אחד ואומר שזה המצווה יש להם בקבלה מהאימהות ע"ה ועל זה לבד אפשר להדליק בברכה ואפילו ב' בבית אחד