שאלה על הכשרת כלי פלסטיק

שאלה:

שלום כבוד הרב,
כלי פלסטיק שנפל לכיור שאולי שטפתי מעליו באוויר קודם כלי פרווה שהיה בו בצל. ויתכן ושטפתי בו משהו בשרי לפני כמה ימים מעל הכיור או ידיים מבשר . האם הכלי פלסטיק התבשר???

ואם כן איך מכשירים כלי פלסטיק??? זה חלק ממיקסר , כלומר זה חלק שנמצא על המכסה של המיקסר אז קשה לי להחליף את זה זה לא סתם צלחת או משהו, זה חלק ששייך למכשיר רציני וקראתי שיש כאלה שמקילים שניתן להכשיר כלי פלסטיק איכשהו. השאלה אם זה בכלל צריך הכשרה ואם כן איך?

תשובה:

שלום רב

אם הכיור היה קר ואני מניח כך, אין סיבה שיהיה רותח… אין בעיה גם אם היה שם בשר ממש, כל שכן במקרה שלך.

כלי פלסטיק אנחנו נוהגים שניתן להגעיל כפי שכתבתי הרבה פעמים באתר עם מקורות הנדון בזה, אבל במקרה שלך אין צורך לעשות שום דבר.

שבוע טוב.