שני מיני מזונות שונים למשלוח מנות

שאלה:

שלום רב !
ברצוני לדעת האם נתינת שני מינים של עוגות נחשב כמשלוח מנות ? כמו עוגת שיש ועוגת שמרים … או שתי עוגות בטעמים שונים , או למשל : וופלים ועוגה ? ואם כן האם זה משנה באיזה גודל שולחים ( כגון משקל או נפח שרק כך ניתן לצאת יד"ח )

תשובה:

שלום וברכה

שני מיני מאכל גם אם ברכתם שווה הם שני מינים ויוצאים בכך ידי חובה. בשו"ע סי' תקצה סעי' ד מפורש ששתי מנות בשר זה משלוח מנות, ובערוך השלחןם שם ביאר שמדובר בשתי מנות שחלוקות בטעם, ולכן זה נחשב שתי מנות אף ששתיהן בשר.

שבת שלום ומבורך.