לכפול פסוק בשמע ישראל (אמת)

שאלה:

בשמע, האם חוזרים ואומרים ה אלוקיכם אמת פעמיים?
האם יש הבדל בין אדם שקורא שמע למיטה או שמע באופן כללי לבין מי שקורא בתפילה , האם תמיד כופלים את הפסוק ?

תשובה:

שלום וברכה

רק השליח ציבור בבית הכנסת כופל ובכך מוציא את האחרים ידי חובתם, אדם המתפלל ביחידות משלים לרמ"ח תיבות בשני אופנים, או על ידי אמירת א-ל מלך נאמן, נהוג שלא לעשות זאת בשחרית וערבית, אבל בקריאת שמע על המיטה זה אפשרי, או על ידי 15 האותיות ו' שיש בויציב ונכון וקיים וכו'.

בקיצור לא כופלים.

שבת שלום ומבורך.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. מנהג הספרדים לא כך, כופלים שלוש תיבות אחרונות להשלים רמ"ח תיבות גם בתפילות, כאשר אין הש"ץ בקי להוציא את הציבור ידי חובה, וגם בק"ש שעל המיטה