ימי פרישה בוסת שאינו קבוע

שאלה:

שלום וברכה
אשמח לקבל הדרכה לגבי ימי פרישה
לקחתי גלולות עד לפני תקופה ספרתי מהמחזור הקודם 28 ימים עד למחזור הבא כעת אני אוחזת במחזור השני לגבי ימי פרישה באיזה ימים הם ?

תשובה:

שלום וברכה

אני מבין שהראייה ביום ה28 היתה כבר ללא גלולות אלא באופן טבעי. ממילא יש לחשוש לשלוש הפלגות שונות: עונה בינונית, יום השלושים מתחילת אותה ראייה אחרונה [באותה עונה שראית, אם ביום או בלילה, וכן נהגו להחמיר בכל היממה, כלומר אם זה היה ביום, גם בלילה שלפניו, ואם בלילה – ביום שלאחריו]. ויש מחמירים גם ב31. עונת החודש – אותו תאריך עברי של תחילת הראייה הנ"ל ובאותה עונה כאמור שזה היה יום או לילה. מקהילות אשכנז חששו גם לעונה שלפניה, אם זה היה בלילה ביום שלפניו ואם ביום, בלילה שלפניו. וכן לחשוש לעונת הפלגה, שזה היום ה28 באותה עונה של הראייה, ולמנהג בני אשכנז כנ"ל.

כל ספירת העונות כוללת תמיד את עונת הראייה ואת עונת הפרישה.

שבת שלום ובהצלחה.