ברכה על חטיף שוקולד עם עוגיה

שאלה:

מה מברכים על jaxx- חטיף שוקולד מריר במילוי קרם אגוזים ועוגייה. עטיפה בצבע צהוב ולא היה כתוב שם ברכה וברכיבים לא היה כתוב קמח היה כתוב 24% עוגייה

תשובה:

שלום וברכה

אינני מכיר את החטיף, הכלל הוא שכאשר העוגיה היא חלק מעצם המאכל הברכה מזונות גם כשזה מיעוט וכך אני נוהג בכיף כיף למשל, אבל כאשר המזונות זה רק תבלין, כמו שוקולד עם שברי עוגיות, הברכה שהכל.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. גם כאשר העוגיה היא מעצם המאכל אין לברך על המחייה אלא אם כן אוכלים מהדגן עצמו כזית שלם תוך 4 דק'. במקרה שלא, הכל מצטרף יחד לבורא נפשות.