תוספת בנייה

שאלה:

שלום וברכה.
כאשר יש אדם שרוצה להוסיף חדר ונדרש לשם כך לתקן את המקלט שלו וכן לפתוח תיק בעירייה , האם ניתן לחייב את שאר הדיירים לשלם , למרות שאין רצונם כלל וכלל לעשות שיפוצים?
אשמח למקורות .תודה רבה תזכו למצוות

תשובה:

שלום וברכה,

הדיירים שאין בדעתם לבקש היתר בנייה, אינם צריכים להשתתף עם הדייר שמתקן את המקלט, כדין היורד לשדה שאינה עשויה ליטע, שבעל השדה יכול לומר טול עציךך ואבניך.

במקרה שתיקון המקלט גרם לתושבים להתחיל להשתמש במקלט, נחשב שנהנים מתיקון המקלט, ויוכל המשפץ לתבוע מהדיירים השתתפות בהוצאות.

אם בעתיד ירחיבו דיירים נוסים, ויהנו מתיקון המקלט, יוכל בעתיד המשפץ לתבוע השתתפות בהוצאות. על כן כדאי למשפץ שישמור קבלות על הוצאות תיקון המקלט, אולי יקבל השתתפות בעתיד.

על פתיחת תיק בעירייה ודאי שאין השכנים חייבים להשתתף כיון שאין להם צורך כלל בזה.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן שעה