לימוד קבוע של שבת, מול השלמת שמו"ת

שאלה:

יהודי משתדל לסיים שמו"ת עד שבת. ובשבת יש לו לימוד שמאוד נהנה ממנו, ומרגיש שמוסיף לו מאוד לנשמתו ולעונג שבת שלו. מה קורה כשלא הצליח לסיים שמו"ת, וכעת יש לו מעט זמן בשבת, ומתלבט האם להקדיש לשמו"ת, או ללמוד את הלימוד המענג, ואת השמו"ת ישלים במוצ"ש ויום ראשון – מה נכון לעשות

תשובה:

שלום וברכה

יש חיוב גמור לומר שנים מקרא ואחד תרגום כמבואר בשו"ע סי' רפה, כך שאין מקום לוותר על חיוב זה כדי להקדיש את הזמן ללימוד דברים אחרים.

בהצלחה