יציאה בתחבושת עם מטבע בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרב
שולחן ערוך סימן שא סעיף כח שם מתיר לקשור מטבע לרגלו שלא ינגף וגם משום מרפא, ,מדוע המשנ"ב בסיפא של הסעיף מבאר שדווקא בשקשר את המטבע מבעוד יום באיזה סמרטוט אז מותר לצאת ,זה לא הפך משולחן ערוך שמתיר בשבת?
תודה לרב

תשובה:

שלום וברכה

מהעיון בס' תוספת שבת שהוא מקור דברי המשנה ברורה שם, מבואר שמקור דינו הוא בשו"ע עצמו בסי' שג סעי' טו, בבחינת דברי תורה עשירים במקום אחר.

ערב טוב.