חדירה לפרטיות במקום עבודה

שאלה:

בס"ד

שלום וברכה.
עובדת במקום העבודה שלי התבקשה על ידי חבריה לעבודה להכנס לחדר של עובד אחר ולחפש מסמכים הקשורים לעבודתם לטובת קידום פרויקט מסויים.
העובד שאל חדרו היא נכנסה לא שהה באותו זמן בחדרו.
בזמן שהיא חיפשה בחדר הנ"ל הגיע אותו עובד ושאל אותה למעשיה.
היא הסבירה לו שהיא מחפשת מסמכים לטובת אותו פרויקט.
העובד כעס ומיהר להגיש תלונה אצל מנהל העסק בגין חדירה לפרטיות.
שאלותי הן:
א. האם גם במקום עבודה יש דין של חדירה לפרטיות ?
ב. האם ניתן לטעון שכיוון שכל העסק שייך לבעל העסק כך גם המגירות והארונות שהעובדים משתמשים בהם או מאכסנים בהם את רכושם הפרטי שייכים לבעל העסק והוא יכול לפתוח אותם כרצונו?
ג. האם במקרה כגון זה מותר להגיש תלונה לבעל העסק? האם זו הלשנה מותרת?
תודה רבה!

תשובה:

חדירה לפרטיות נחשב לחוסר נימוס, ללא קשר למי שייכים הארונות והמגירות.

אם קיים חשש שעובד אחד מחביא מסמכים ומזיק את הפרוייקט, יש להיוועץ תחילה האם לקחת בכוח ובעורמה.

הגשת תלונה למנהל נחשב לאיסור לשון הרע. במקרים שההפרעה של חדירה לפרטיות חוזרת ונשנית, יש להתרות בו תחילה, ואם לא עוזר מותר להלשין, כדין לשון הרע לתועלת המובא בספר חפץ חיים.

בהצלחה.