הרצאת אישה בפני גברים

שאלה:

שלום וברכה
רציתי לשאול האם מותר לגבר לשמוע אישה אשר מרצה לא בדברי תורה והלכה דרך שידור ממוחשב בשידור חי או לחלופין בשידור חוזר?

תשובה:

שלום רב,

באופן עקרוני שאישה מרצה לפני גברים יש בזה חוסר צניעות ישנם כמה הלכות שקבעו שנשים לא עושות בגלל חוסר צניעות בדומה לזה. לדוגמא, קריאת התורה ראה בשו”ע סי’ רפב שכתב שאישה אינה לתורה מפני כבוד הציבור. כלומר, אפילו רק ברכת התורה לפני גברים יש בזה חוסר צניעות. אז דרשה שלמה כל שכן. אולם אני מבין שלא זו השאלה שלך. כי מה שצריך לעניין אותך זה אם מותר לך להשתתף בהרצאה ללמוד ממנה, או לצפות בסרטון של ההרצאה לאחר ההרצאה. לכן, אם אין הרהור עבירה אלא רק הסתכלות אין בכך איסור ראה שו"ת אז נדברו ח”י סי’ לה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכבוד הרב שלום
    רציתי לבדוק בעניין הנ"ל שלא דרך מסך אלא במציאות . בשו"ת הנ"ל משמע לכאורה דוקא גבי תמונה האם ה"ה של הרצאה רגילה שלא במסך?
    *למותר לציין שמעיקרא רעיון שכזה פסול וכו' ומדובר במציאות קיימת דליכא דרכא אחרינא.