טבילת כלי אחרי שנעשה בו שימוש

שאלה:

שלום כבוד הרב.
הורי קנו כלים חדשים בשבילי,כי אני מצאתי בעיות כשרות בבית..הם הלכו להטבילם ובישלו למעני.
אך גילתי שעל אחד הכלים הייתה מדבקה שהם שכחו להסיר.
אם הטבלתי את הכלי שוב(וכמובן שהורדתי את המדבקה-בהטבלה השניה אחרי שכבר בישלו איתו שהייתה עליו מדבקה לצערי) למרות שקודם כבר בישלו בו..זה אומר שכעת.הוא כשר?
ומה דין שאר הכלים שהשתתפו בבישוך.עם אותו הכלי..האם.גם.אותם.צריך.להטביל מחדש?
שאלה נוספת,בגלל שהטבלתי את הכלי לאחר כמה פעמים שבישלו עימו היה עליו כתם של חום\מהבישול..שלא יכולתי להוריד לחלוטין האם זה בעייתי מבחינת החציצה?
והאם זה בסדר שהטבלתי בלילה?
תודה ,וסליחה על ריבוי השאלות שבת שלום!

תשובה:

שלום וברכה

הכלי כשר. ראשית, הבישול המוקדם בכלי אינו גורם שהטבילה אחר כך לא תועיל. שנית, אם מדובר במדבקה שלא מקפידים על קיומה בדיעבד היא אינה חוצצת.

כתם שאין בו ממש, או נבלע בכלי וכדומה, אינו פוסל את הטבילה, וכן כתם שלא מקפידים על קיומו וכאמור. אבל כתם ממשי, יש להקפיד להסיר לפני הטבילה.

ערב טוב ובהצלחה רבה.