תפילת שמונה עשרה תוך כדי הליכה בשעת הדחק גדול

שאלה:

בחורים שבטיול אבדו את קבוצתם וכבר נהיה מאוחר ועומד להחשיך וטרם התפללו מנחה והם לחוצים שמא יחשיך ואז יהיה כנראה סיפור רציני למצוא את הדרך- האם עליהם להתפלל מנחה מיידית או שאנוסים הם? ומה הדין אם לא התפללו לעניין תשלומין?

תשובה:

שלום וברכה

מה שהיו צריכים לעשות הוא פשוט לומר תפילת שמונה עשרה תוך כדי ריצה וחיפוש וכו', אם אדם טרוד מהדרך ואם נזקיק אותו לעמוד תטרד כוונתו וכו', מותר להתפלל תוך כדי הילוכו, כמבואר בשו"ע בסי' צד סעיף ד. אם לא עשו זאת מחמת הבילבול וחוסר הידיעה יכולים להשלים בערבית.

בשורות טובות.