תפילה מקוצרת לחולה

שאלה:

לכבוד הרב שלום וברכה. ילד בן 13 שסובל מדלקת גרון וקשה לו מאוד לדבר. הוא גם מקיא. אילו חלקים אסור לו לדלג בתפילת שחרית וחייב לאומרם? יש לציין שבמהלך היום כמעט ולא מדבר כי זה קשה לו

תשובה:

שלום וברכה

בפסוקי דזמרה יכול לדלג ולומר רק ברוך שאמר אשרי וישתבח, אבל שאר התפילה יאמר כרגיל. גם קרבנןת הוא יכול לדלג ויאמר רק פרשת התמיד.

רפואה שלמה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא כדאי לדלג, כל השפע יורד לאדם בחלק זה של התפילה. על פי סוד, אנחנו עולים במעלות בסדר התפילה, מתחילים בעולם העשייה יצירה בריאה ובעמדיה אנחנו באצילות, ואז מורידים את השפע חזרה בשלושה חלקים אשרי ובא לציון עלינו וכו', שזה כנגד בריאה יצירה עד אלינו בעשייה.