תכלית העולם – המשך

שאלה:

התשובה שהבאתם לי על השאלה קשה"ההסבר הוא פשוט, העונשים אינם נצחיים, הם כפרה ןמירוק, אבל אחריהם “כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא” והעולם הבא הוא שכר עצום על כל מעשה ועל כל קושי, שעין לא ראתה אלוקים זולתך! יפה שעה אחת בעולם הבא מכל חיי העולם הזה! קל וחומר שאדם לא נמצא שם רק שעה אחת, אלא לנצח נצחים!. זו תשובתכם אבל זה לו נכון המישנה לו אומרת כול ישראל יש להם חלק לעולם הבא כן אומרת אבל יש המשך כּ ִל י ְ ֹשָר ֵא ֵל י ָשׁ ל ֶה ֵם ח ֶל ָק ל ֹעו ָל ַם ה ָבּא,
ֶשֶׁנֱּא ַמ ְ ר (ישעיה ס, כא) "ו ַע ֵמּ ֻ
כּ ָלּ ַם צִדּ ִיק ְ ים ל ֹעו ָל ִם י ְיר ֶ שׁוּ אָרץ,
ֵנֶצ ַ ר מ ָטּ ַע ַ י מֲע ֵֹש ָה יַד ְ י ל ִה ְתָפּ ֵאר".
ְו ֵא ֶ לּוּ שׁ ֵא ָ ין ל ֶה ֵם ח ֶל ָק ל ֹעו ָל ַם ה ָבּא:
ָה ֹאו ֵמ ֵ ר: א ְ ין תּ ִחַיּ ַת ה ֵמּ ִת ִ ים מ ַ ן ה ֹתּוָרה,
ְו ֵא ֹ ין תּוָר ִה מ ַ ן ה ָשּׁ ַמִים,
ְו ַא ִפּ ֹ יקו ֹרוס.
ַר ִבּי ֲע ִקי ָבא א ֹו ֵמר: ַ אַף ה ֹקּוֵר ִא בּ ְס ָפִר ַ ים ה ִח ֹ יצוִנים,
ְו ַה ֹלּו ֵח ַשׁ ע ַ ל ה ַמּ ָכּ ְה ו ֹאו ֵמר:
ָ"כּ ַ ל-ה ַמּ ֲח ָל ֲ ה א ֶשׁ ַ ֹ ר-ש ְמ ִתּ ְ י ב ִמ ְצַר ִי ִ ֹ ם לא-אָש ָ ים ע ֶלי,
ִכּ ֲ י א ִנ ֹ י ה' ר ְפ ֶא"
(שמות טו, כו).
ַא ָבּא ָשׁאוּל א ֹו ֵמר: ַ אַף ה ֹהוֶג ֶה א ַת ה ֵשּׁ ְם בּ ֹאו ִת ֹיּו ָתיו. הינה באמת יש אדם שמאבד נצח זהוא ובנוסף איך יכול להיות הדבר הזה שכולם מצטטים תמישנה הזאת ולו אומרים תהמשך זאת השאלה

תשובה:

שלום וברכה

זו אכן שאלה נכונה, אבל התשובה פשוטה: ברור שתכלית העולם להיטיב לגמרי, אבל אם אדם בחר בתכלית הרע, לכפור ולמרוד בבורא עולם למרות שהוא מכיר אותו ויודע אותו, אדם כזה לא יכול לזכות לטוב. ההבדל בין כלל החטאים לאלו המפורטים במשנה שם, הוא שחטאים אלו הם כל ענינם מרידה מוחלטת בבורא עולם וחילול כבוד שמים. לכן הדבר היחיד שניתן לעשות עם אדם כזה זה למרק את חטאיו אבל הוא לא יוכל לנחול חיי עולם הבא.