כיצד כותבים את השם שלומי בכתובה?

שאלה:

בס"ד

שלום וברכה

אדם ששמו "שלומי" ויסוד השם על פי הכתוב בתורה "אחיהוד בן שלמי." הוא כותב שמו ללא ו'. כיצד לכתוב בכתובה ? האם דומה לדיון על עובדיה שבפוסקים ? ולהוסיף שמסתבר שאם יכתב "שלמי" לא כל כך יבינו (ואכמ"ל ביבי"א ח"ז כ"ב ולגבי הדיון על ניקוד בכתובה). בדרך כלל כשאחרים כותבים את שמו – הם כותבים שלומי .
בתודה

תשובה:

שלום רב,

בדרך כלל שלומי זה כינוי של שלמה – בלי ואו כמובן. אבל כאשר כותבים את הכינוי, לרוב כותבים את זה עם ואו: שלומי. ומן הסתם גם כאשר שמו מלכתחילה היה שלומי. לכתוב שלמי בלי וא"ו בפרט בכתובה לכאורה זה שיבוש. אף אחד לא יקרא את זה שלומי, ובדיוק כפי שכתבת זה ממש לא דומה לעובדיה – עובדיה שכתב הבית שמואל בשמות אנשים שיש שכתבו עם ואו ויש בלי וא"ו ולכן שיעשו בהתאם לחתימתו. משא"כ בנידון זה השיבוש בולט. לכן בכתובה ודאי שצריכים לכתוב באופן שידעו כולם במי מדובר.

אגב, אפילו על שלמה, זכור לי שראיתי פעם תשובה של האור גדול שכתב שמעיקר הדין לדעתו היה צריך לכתוב "שלוימה" בהתאם להגייה האשכנזית שהיתה מקובלת אז בליטא. ותמה על כך מדוע בשמות הכתובים בתורה נצמדים לכתוב ולא לקרי.