טבילת גבר עם תפרים

שאלה:

שלום ויום טוב.רציתי לישאול כמה שאלות.1. מה ניקרא בגדר חכמות חיצוניות 2. האים יש לי תפרים זה חוצץ בטבילה במיקווה.3. המישנה אומרת כול ישראל יש להם חלק לעולם הבא וממשיכה ואלו שאין להם חלק לעולם הבא ליכאורה זה לו סותר תחליט או שיש לכול ישראל או שיש חלק ומה באמת פשט המישנה הזאת כולם נוהגים לומר תחלק הראשון של המישנה ולו את ההמשך וההמשך אומר אחרת מההתחלה אשמח לתשובה תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

חכמות חיצוניות אלו פילוסופיות של תרבויות אחרות שאינן מדת ישראל.

כיון שאתה גבר והטבילה שלך היא רק לתוספת קדושה או לטומאת קרי, אין הקפדה בזה, כיון שבעצם להרבה פוסקים זה נחשב מיעוט שאינו מקפיד כיון שצריך את התפרים לאיחוי הפצע, וכן דעת האשכול שכלל לא הקפידו על חציצה בטבילת בעל קרי. מבחינה רפואית אני לא בטוח שכדאי לך להכנס כך למקווה.

הכוונה שבאופן כללי כל יהודי מזומן לחיי העולם הבא, ולא נדרש מעשה מיוחד, כל אדם יש לו זכות כל שהיא שדי בה לכך, למעט יוצאים מן הכלל שכבר דיברנו אודותיהם הבוקר, שהמכנה המשותף הוא מרידה בה' יתברך וחילול ה'. אינני יודע מנין ההנחה שמתעלמים מהחלק השני במשנה…