זכויות יוצרים על משחק???

שאלה:

שלום כבוד הרב,
יש משחק שנקרא בייבלייד שילדים אוהבים עכשיו, זה מבוסס על איזה סדרה בטלויזיה של ילדים.

ילד שאני עושה לו בייביסיטר רוצה כזה ליום הולדת.

יש את "המקורי" של חברת "hasbro" שהוא מאד יקר יחסית.
ויש חיקויים רבים בחנויות ממה שראיתי שזולים בהרבה.
על חלק מהחיקוים יתכן ורשום גם השם של המשחק הזה "בייבלייד" וחלק יש עליהם שם אחר.

הוא רוצה דגם מסוים מצאתי את הדגם הזה במחיר זול, כלומר זה כנראה חיקוי. ורשום שם הדגם כמו השם של הדמות הזאת בסדרה, ולא שמתי לב אם גם רשום "בייבלייד על האריזה…
האם מותר לקנות לו את זה?
כי המקוריים עולים הרבה.
קראתי אגב שהסברו זה חברה שהוקמה על ידי אחים יהודים, ואיני יודעת אם הם הקניינים הבלעדיים המורשים להוציא את המשחק, כי הסדרה שעליה זה מבוסס זה של איזה במאי יפני בכלל.

תשובה:

שלום וברכה,

ידוע לכל קונה שהמשחק הנדרש הינו מקורי או חיקוי, ולכן מותר לשווק ולקנות את החיקויי.

לגבי השאלה האם יש זכויות יוצרים שמשתמשים בשם של החברה, זה לא קשור אלייך – לקונה, זוהי תביעה שאמורה להיות בין שתי החברות, האם מותר להשתמש בשם של חברה מקורית.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. ועוד שאלה קטנה, אני לא יודעת אם ההורים והילד שאני רוצה להביא לו את המתנה ידעו שזה לא המקורי כי אני אוריד את המחיר, השאלה אם אין בעיה של גניבת דעת? כלומר, הם די מבינים במשחק הזה אז אולי לפי האריזה הם ידעו, גם אפשר להסתכל למי שמעניין אותו אם רשום את שם החברה ההיא או חברה אחרת על האריזה… כי אני מעדיפה לא להגיד להם שזה לא המקורי, כלומר אם הם רוצים הם יכולים לבדוק את המידע הזה לפי האריזה אם יתעניינו..

  2. שלום, אם את לא עושה פעולה מצידך להטעות אותך, ועל האריזה ניתן לצפות האם זה חיקוי או מקורי, אינו נחשב לגניבת דעת.
    בהצלחה.