איסור ריבית בפדיית צ'יקים במזומן

שאלה:

שלום הרב. רציתי לדעת האם אני יכול להחליף מזומן ולקבל צ'ק שמחירו קצת יותר גבוה (כדי להפקיד אותו בבנק, משום שבמדינה הזאת כדי להפקיד צ'ק משלמים איזה סכום לבנק. ורק אני מבקש ממנו הסכום של הצ'ק פלוס מה שצריך לשלם לבנק) אין לי שום הרווחה מזה. רק שאני עושה כך כדי לא להוביל סכום גדול בדרך כי זה מסוכן ,אז מעדיף צ'קים. האם יש בזה איסור ריבית? תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

אם הצ'יק הוא לתאריך של אותו יום של החלפת המזומן, אין כאן הלוואה כלל אלא החלפת כספים, ואין איסור ריבית.

אם הצ'יק נכתב לזמן מאוחר – אם גובה דמי עמלה ולא רווח כלל מותר.

בהצלחה.