קדיש בסיום מסכת למי שהוריו בחיים

שאלה:

לרבנים בוקר טוב. האם מי ששני הוריו בחיים אומר את הקדיש 'דהוא עתיד' בסיום מסכת?
בבר מצוה של הבן שלי ב"ה נעשה סיום סדר זרעים שבמשניות שאני למדתי איתו – האם זה בסדר שהוא יגיד את הקדיש בפני ובפני אבי או עדיף שאני אגיד או אבי (שלא למד איתנו?

תשובה:

שלום וברכה

יש אומרים שאדם שסיים מסכת והוריו עדיין בחיים עדיף שיתן לאחרים לומר את הקדיש, וכמו בקדיש יתום. ראה הליכות שלמה פי”א הערה 48. לכן עדיף שתכבדו את הסבא לומר את הקדיש, והילד יעשה את הסיום, אולי גם יגש חזן לערבית..

מזל טוב ורוב נחת