עיכובים קשיים ונסיונות

שאלה:

שלום
ברצוני לדעת איך עוד ניתן להתמודד עם מניעות ,קשיים,עיכובים
יש לציין מדובר על עיכוב של שנים ,הרגשה של תקוע לא זז
במבויי סתום ללא מוצא ועולם כמנהגו נוהג.
כמובן ששערי דמעות ותפילה לא ננעלו וסגולות למינהים והשתדלויות ללא הרף והעיקר אמונה בהשם יתברך השאלה? היא לא יכול להיות שאדם עם רצון עז ומוכן למסור נפש ולהוושע ולא נוושע נכון שאין לדעת חשבונות שמיים והכל לטובה והכל מעולה וזה תיקונים וכיו.
אבל אנו נמצאים בעולם של עשייה אין סופית! מה עושים ?
הרי השם יתברך ברא אותנו עם חסרונות ומעלות
לא יכול להיות שיש עיכובים של שנים ולא זזים קדימה
וברור ששום דבר לא מובן מאליו
הבטחה ירידה לצורך עלייה זה בלתי נתפס!! על איזה עלייה מדובר
הרי השם יתברך ברא אותנו כדי להטיב לנו
בחיי יום יום נהיה יותר קשה ועמוס אין שלבת הנפש!
על לא עוול בכפי נגרם וגורם לאנשים הכי קרובים ויקרים לעוגמת נפש
ולדאגות יתר ןכיו…
אשמח לקבל עצה דעה עזרה
חשוב לציין לא כתבתי מתוך יאוש אלא מה עוד לתקן? לשפר?ליישם
תודה ובברכה

תשובה:

שלום וברכה

ראשית אסור להתייאש, ישועת ה' כהרף עין. שנית, לא תמיד הדרך סוגה בשושנים! יש אנשים שהתפקיד שלהם לגלות את בורא העולם דוקא מתוך הקושי, כמעשה הידוע ברבי אלעזר בן פדת שסבל עוני עד פת לחם, וכשהתפלל לה' יתברך יצאה בת קול מן השמים ואמרה רצונך שאחזיר את העולם לתוהו ובוהו, כלומר, רבי אלעזר בן פדת נולד בזמן שהתיקון הנדרש היה דוקא אותה עבודה מעוני, ודוקא על ידי כך יקבל את שכרו ויזכה לכל הטוב הצפון לצדיקים בעולם הבא, זה תפקידו וזה תכליתו. לכן, כל יום שאדם סובל, שידע שאין זה סתם הסתר פנים, זה יעוד ותפקיד ויש בזה תכלית. גדולי ישראל היו שמחים ביסורים. הישועה קרובה מאוד! כדאי לנצל את הימים האחרונים שנותרו עוד לסבל, לגלות בהם את הבורא מתוך אהבה ושמחה.

בשורות טובות.