מצבה ישנה שהוחלפה בחדשה

שאלה:

כיצד ניתן לגנוז מצבה ישנה שפורקה ממקומה והוחלפה במצבה חדשה

תשובה:

שלום רב,

אכן מצבה ישנה ששימשה את הנפטר/ת אסור להנות ממנה ומסיבה זו ראוי לגנוז אותה – לקוברה. ככל שאר איסורי הנאה שצריכים לקבור כדי שלא יבואו להנות מהם. אמנם היא יתכן שמותר להשתמש בה לצורך מת עני אבל בעידן הנוכחי זה לא מעשי. לכן מן הראוי לקבור אותה. תתייעצן עם החברא קדישא שמנהלת את המקום.

מקורות:

ראה שו"ת אגרות משה יו"א ח"א סי' רמה ומה שהביא מהש"ך יו"ד סי' שסד והפתחי תשובה שם ס"ק ג'.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני לא יודע, אבל ממש אין צורך לקוברה באופן מכובד. סיבת הקבורה היא כדי שלא יבואו להנות ממנה. תוכל לחפור איפה שתרצה ותטמון אותה.