מה תכלית כל היסורים בעולם הזה?

שאלה:

שלום רציתי לישאול שאלה חשובה שבאמת מציקה לי כתוב טוב ה' לכול ורחמיו על כול מעשיו ואומרים שה' טוב וברא את הכול רק להטיב זה תכליתו להטיב וכן מאריכים בזה אים כן איך העונשים כול כך קשים שהרמב"ן כותב ששיבעים שנה יסורי איוב בעולם הזה לו מישתויים לרגע אחד יסורים בעולם הבא אני אישית כבנאדם שעבר כאבים ניתוחים בחיים וזה כאבים שאי אפשאר לתאר ואומרים שזה כלום לעומת העולם הבא אים בנאדם לו בא צדיק איך זה הגיוני אים ה' כה טוב איך העונשים כאלו קשים ולפי עוונות שבדור שלנו הרוב זה כף הקלע ומדור שביעי וגם כתוב שממש קצת יצאו מימצריים מעם ישראל וכול השאר מתו במכת חושך אבל ה' טוב למה כחה למה עונשים כאלו קשים איך זה מיסתדר אז עכישו יאמרו לי זה חלק מיטובו העונשים אבל זה לו עונשים שאפשאר לתאר ביכלל שאדם יכול ליסבול מה זה מה זה תורת חיים או מות כול דבר עשיתה כחה חייב מיתה חייב מיתה חייב מיתה ועוד מה ההסבר לזה

תשובה:

ההסבר הוא פשוט, העונשים אינם נצחיים, הם כפרה ןמירוק, אבל אחריהם "כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא" והעולם הבא הוא שכר עצום על כל מעשה ועל כל קושי, שעין לא ראתה אלוקים זולתך! יפה שעה אחת בעולם הבא מכל חיי העולם הזה! קל וחומר שאדם לא נמצא שם רק שעה אחת, אלא לנצח נצחים!

חטוף מצוות ותזכה לכל הטוב!