לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חידון עם כרטיסים בשבת

שאלה:

שלום!
א. האם מותר בשבת לעשות חידון בהלכה, ולעשות מספרים לזכירת הניקוד כך שכשמישהו זוכה למשל בחמש נקודות, לשים את הפתק הזה ליד שמו? והאם מותר להביא למשתתפים את הפתק עם השאלה לפני שהם נדרשים לענות עליה?

תשובה:

שלום רב

יש להקל בענין, בתנאי שלא יהיה רשום שווי הכרטיס עליו, וגם לא החפצים שיוגרלו, אלא רק יסומן בצבע שונה או במיספור של נקודות כפי שהצעתם וכיוצא בזה.

אין כל בעיה לקרוא את השאלות מהפתק.

מקורות:

ראה שמירת שבת כהלכתה פרק כח סעי’ צד במהדורה הישנה. הסיבה לכך שאין לכתוב את השווי או החפצים שיוגרלו, משום זילותא דשבת, ראה פסקי תשובות סי’ שכג הערה 33.