בר מצווה חול המועד סוכות

שאלה:

לכבוד הרב
לבני יש בר מצווה בחול המועד סוכות ביח' תשרי מה הדין לגבי הנחת תפילין ומתי לעשות? שמחת תורה יוצא ביום חמישי האם הוא צריך לקרוא את בראשית בשבת?

תשובה:

שלום וברכה

הנחת תפילין יעשה לראשונה באיסרו חג של סוכות, בחול המועד לא מניחים תפילין, ויש לחדד לו את החשיבות העצומה של הנחת תפילין כל החיים, שחלילה לא יפסיד אף לא פעם אחת. התפילין הן צינור הקשר בין היהודי לבוראו. לגבי השבת בר מצוה, תעשו מתי שנוח לכם, אם קשה לכם להתארגן בשבת בראשית אתם יכולים לדחות לשבת נח.

מזל טוב ורוב נחת.