לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אזכרה

שאלה:

אימי נפטרה ביג באייר
האזכרה של 11 חודש יוצא ביג בניסן יום לפני ליל הסדר האם אפשר להקדים ל י בניסן כמו כן לא ניתן לעלות לבית העלמין בניסן ברצוננו לעשות סעודה בבית הנסת כמו כן מתי אני מפסיק לומר קדיש
האזכרה של השנה יוצא יג באייר שזה יום שבת אפשר להקדים בכמה ימים?

תשובה:

שלום וברכה

אתם יכולים להקדים את סעודת האזכרה. קדיש אומרים עד י"ג בניסן. למנהג בני אשכנז מפסיקים לגמרי, ולמנהג בני ספרד, אחרי שבוע מתחילים שוב לומר עד י"ג באייר. אם י"ג באייר הוא בשבת מקדימים את העלייה לקבר והאזכרה ליום שישי או מאחרים ליום ראשון.

בשורות טובות.