תלישת שיער בשבת

שאלה:

כל שבת נתלש לי הרבה שיערות ולא בגלל שאני תולשת פשוט נתלש כי אני אוספת את השיער ולא משאירה פזור מה אני אעשה? זו עבירה מאוד חמורה?

תשובה:

שלום וברכה

תעשי את זה באופן שלא יהיה פסיק רישא, כלומר שלא בהכרח יתלש. באופן כזה, כיון שאין לך כוונה לתלוש אין איסור. לכן הכי טוב לישון בלילה עם השיער אסוף.

שבוע טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה זה פסיק רישא? אני ישנה עם שיער אסוף אבל בבוקר אני מוציאה את הגומייה כדי לאסוף שוב ואני רואה על הגומייה הרבה שיערות

  2. לא בהכרח השיער נושר כתוצאה מהוצאת הגומיה, יתכן שהחיכוך עם הכרית בלילה גורם לכך ואין איסור. רק תוציאי את הגומיה בעדינות מירבית.