לחצן מקשים בבניין לפני זמן רבינו תם במוצאי שבת

שאלה:

שלום כבוד הרב
אצלי בבניין דלת הלובי נפתחת רק לאחר שמקישים את הקוד המתאים, האם לאחד לשמחמיר כרבנו תם ומשתדל לא לעשות מלאכות דאורייתא עד אז נחשבת מלאכה זו מהתורה או מדרבנן? שלוחצים על המקשים אז כמובן הצג מראה מה שהקשת …
תודה לרב

תשובה:

שלום וברכה

לדעת החזון איש כל סגירת מעגל חשמלי היא דאורייתא משום איסור בונה, כידוע יש חולקים, אבל הכל כפי מנהגך, הכי טוב לחשוש לשיטת רבינו תם גם במלאכות דרבנן, אם זה אפשרי…

יום טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב
    האם לאחד שנוהג לא לעבור על איסורי דרבנן עד זמן רבנו תם , האם בזמן בין השמשות לזמן רבנו תם אם אני עושה מלאכה זו שציינתי מעלה האם נחשב לצורך מצווה או צורך כבוד הבריות שמותר כמו כול איסורי דרבנן בזמן בין השמשות שמותר לצורך מצווה ?( אולי מפני שאני ביתי מחכים לי בבית או שקר מאוד בחוץ) ?