ביאור נוסח הכתובה

שאלה:

בס"ד

שלום הרב!
סליחה על השאלה, אשמח לדעת מה הביאור המדוייק של כתובה ספרדית.
היכן כתוב את העניין של חובת פרנסה לשנה לאישה והיכן כתוב שאם ח"ו יש גירושין או מוות היא צריכה לקבל סכום.
תודה רבה!

תשובה:

שלום רב,

חובת מזונות לאישה זה לא רק לשנה אלא לתמיד:

"אנא אפלח ואוקיר ואוזין ואפרנס יתיכי ליכי כהלכות גוברין יהודאין דפלחין ומוקרין וזנין ומפרנסין לנשיהון בקושטא ויהיבנא ליכי כסף זוזי _________דחזי ליכי ומזוניכי וכסותיכי וסיפוקיכי ומיעל לותיכי כאורח כל ארעא". ובהמשך מופיע סכום הכתובה.

לא מוזכר מוות או גירושין בפירוש. אבל זה בדיוק מהות הכתובה שהסך הנ"ל משולם במקרים אלו.