זמזום שירי קודש במקלחת

שאלה:

שלום הרב!
האם מותר לזמזם(לא דיבור) במקלחת שירי קודש מקטעי תפילה אך שלא מהווים כפסוקים מהתורה? כגון: "מכניסי רחמים" , "רחם" , "מלאכי רחמים משרתי עליון"

תשובה:

שלום וברכה

כיון שעל ידי הזימזום אתה מהרהר בפסוק, זו בעיה, שהרי הרהור בדברי תורה במקומות המטונפים אסור, וראה משנה ברורה בסי' פד.

הצטרף לדיון

12 תגובות

  1. יעוין בשו"ע סימן פד, שאין לחשוש למקום הזוהמא בבית מרחץ של יחיד, אלא כל מה שחוששים הוא דווקא בבית מרחץ של רבים כגון מקואות חמים וכד'.

    הרב אופיר מלכא מתיר להדיא להרהר בדברי תורה בחדר אמבטיה אפילו שיש שם אסלה, בתנאי שיש מקלחון

  2. לא זכור לי שזכיתי לדבר בנושא זה עם כבודו.
    אבל איך מדמים חדר מקלחת ביתי ונקי לבית מרחץ של רבים בחדר הפנימי שמובא בשוע?
    ובדידן מדובר בהרהור בלבד ולא בהוצאה בפיו.
    נשגב מבינתי