תאריך הנחת תפילין לבר מצווה

שאלה:

כבוד הרב שלום רב.
הנכד שלי נולד ב כ"ג בתמוז שזה יום שישי .שאלתי האם אפשר להניח תפילין ביום חמישי ולעלות לתורה שלישי ולקרוא בתורה?
שאלה שנייה האם שבת חתן צריך להיות בשבת כ"ד בתמוז?
תודה רבה ושבוע טוב

תשובה:

שלום וברכה

אין כל אפשרות לעלות לתורה שלישי לפני הבר מצוה, אתם יכולים לחגוג טקס זה ביום שני שלאחר מכן, ואת השבת תעשו מתי שנוח לכם, מה שחשוב מאוד לזכורולהזכירלילד שלא יפסיד אף לא יום אחד בחייו מהבר מצוה ואילך שלא יניח בו תפילין! יהודים בכל הדורות מסרו נפש על קיום מצוה זו, תחת אימי הנאצים והפוגרומים, אינקוזיציה ועוד, ולא ויתרו על קיום המצוה החשובה הזו שהיא צינור הקשר בין היהודי לבוראו! תעודדו אותו על כך ותדגישו בפניו את חשיבות הענין.

רוב נחת ושמחות.