איך דנים כיום דיני ממונות?

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים שליט"א, ידוע שהמדינה לא מאפשרת לדון דיני ממונות בבתי הדין, אזי כיצד נעשית הפרוצדורה שבפועל הולכים לבתי הדין גם בעניני ממון?

תשובה:

שלום וברכה,

בבתי דין הרבניים שהינם מטעם הממשלה יש התנגדות מהממשלה שהדיינים לא ידונו בדיני ממונות, כיון שדיני תורה לא כפסיקת בתי משפט. אבל החוק מאפשר ללכת לבתי דין פרטיים לדון דיני ממונות לפי ההלכה. הצדדים חותמים בוררות שמסכימים להשפט מחוץ לבית משפט. ולכן יש תוקף חוקי לפסיקת בי"ד פרטי כשיש שטר בוררות.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ההולך לדון בבתי משפט שלא דנים לפי חוקי התורה, מרים יד בתורת משה. כשדן בבתי משפט מראה שחוקי התורה לא מתאימים לו ח"ו. כשהצד השני לא מעוניין לדון בב"ד יש ללכתלה"ד ולקבל רשות לדון בבית משפט.

  2. כוונתי, האם יש נושאים שניתן לכתחילה להתדיין בבית משפט. כי ראיתי באחד העלונים שמותר ללכת לבית משפט לעבודה, אזי האם יש עוד דברים כאלה?

  3. שלום,
    רוב הפוסקים סוברים שאין ללכת לבית הדין לעבודה, כיון שנחשב לערכאות.
    תביעה פלילית שאין לב"ד סמכות לדון, לרוב מותר ללכת לבית משפט.