שכחתי יעלה ויבוא

שאלה:

1. שכחתי לומר יעלה ויבוא וגם הלל ומוסף עד מתי אפשר לחזור ולהתפלל?
2. להתפלל ערבית זה נקרא תפילה של היום למחרת? כי בלילהכבר מתחיל היום הבא

תשובה:

שלום וברכה

  1. שחרית בדיעבד עד חצות – בערך 11:45, מוסף בדיעבד כל היום.
  2. בודאי. אתמול בלילה אמרנו יעלה ויבוא.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אז בעיקרון אם התפללתי אתמול אתמול ערבית אני לא חייבת להתפלל היום. התפללתי אתמול ערבית ושכחתי יעלה ויבוא ולא חזרתי אז זה גם נחשב תפילה של היום?

  2. לא הבנתי מה הכוונה אם התפללתי ערבית אני לא חייבת היום, כל יום זו תפילה של אותו יום. בכל מקרה על שכחת יעלה ויבואו בערבית של ראש חודש לא חוזרים, רק במנחה ושחרית.

  3. כי ערבית זה כמו תפילה שיום המחר בגלל שהיום מתחיל מהלילה ובגלל שאני חייבת בתפילה אחת אז אם ביום ראשון בלילה התפללתי ערבית (שזה תפילה שנחשבת של יום שני כי היום מתחיל מהלילה) אז ביום שני אני לא חייבת להתפלל?

  4. תפילה אחת הכוונה או שחרית או מנחה, לא ערבית. ולעצם הענין, ברכות השחר לכל הדעות נשים חייבות בכל מקרה חוץ מאותו שמונה עשרה אחד, ולאשכנזיות יש חיוב להתפלל שתי תפילות, שחרית ומנחה.