צדקה

שאלה:

מי שנתן צדקה בלי לכוון לצאת ידי חובת שלישית השקל בשנה(לא ידעתי שיש מצווה כזאת)האם יצא בדיעבד? ומה הדין אם נתן למומר או למישהו שהוא לא מכיר ויכול להיות שהוא מומר?

תשובה:

שלום רב

לא צריך לכוין לשיעור, זה בסך הכל שיעור המינימום של המצוה, העיקר שהיתה כוונה לצדקה. בכל מקרה אני בטוח שאתה נותן צדקה במשך השנה לעניים מהוגנים וזה בסדר גמור. לגבי צדקה לעני שאינו הגון האם מקיימים בכך את המצוה, ראה בהרחבה כאן.